Artikelen

Uit de Wereldregio: Geschiedenis leeft!
In onze rubriek in Wereldregio werden tweewekelijks door de Vereniging Stad en Lande van Schouwen-Duiveland herinneringen opgehaald. Dit gebeurde aan de hand van foto’s van bekende en minder bekende plekken op het eiland. De afgelopen vijftig jaar brachten veranderingen met zich mee: veel ten goede, maar niet altijd. Welke herinneringen roepen deze foto’s bij u op? De Vereniging Stad en Lande van Schouwen-Duiveland staat midden in het leven van alle dag: observeert, is kritisch en discussieert om zo haar kennis over Schouwen-Duiveland te verspreiden.

We begonnen met een foto van ons "nieuwe"' gemeentehuis. Hoe het vroeger was, en hoe het nu is. We bleven in Zierikzee. We ontvingen veel reacties op ons artikel over
"de katoenweverij", bij sommigen beter bekend als "het oude Brogum". Vervolgens togen we naar de westhoek. De schitterende elzemeten zijn door een onbegrijpelijk besluit van de gemeenteraad niet meer beschermd door de wallenverordening die we tot voor kort wel hadden. Hoe jammer dat is ziet u in deze aflevering.

Klik op het gewenste item voor het betreffende artikel:

terug naar boven