Mijnstadenlande

Het educatieproject voor onze basisschooljeugd van Schouwen-Duiveland begint zichtbaar vorm aan te nemen. Heel mooi zoals Life Design de kaart heeft neergezet met al haar tekeningen om het geheel zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De startdatum van het project Mijn Stad en Lande is op 26 oktober 2017.
Het is de bedoeling dat we dit op de betreffende dag met alle basisscholen feestelijk omlijsten. Op dit moment is het vullen van de website de belangrijkste actie.
De inhoud van de site gaat allerlei onderwerpen omvatten: geschiedenis, traditie, een monument, iets over land(bouw), water, een markant verhaal, kortom van alles over ons eiland wat we onze jeugd op een aantrekkelijke of spannende manier willen meegeven.
We creĆ«ren extra mogelijkheden voor leerkrachten om zelf lessen te plaatsen die zij van elkaar kunnen gebruiken. Werkstukken van leerlingen kunnen op verzoek geplaatst worden en de site wordt interactief gemaakt voor leerlingen. Een schat aan mogelijkheden dus: Mijnstadenlande.nl als een schatkaart van Schouwen-Duiveland. 

U kunt ook meehelpen dit project tot een succes te maken. Veel van onze leden bezitten een schat aan kennis over ons eiland. Als er een onderwerp is dat u interessant of leuk lijkt voor het project, iets waarmee de schatkaart verrijkt kan worden, lever dan een stukje tekst aan, liefst met enkele foto's erbij. Wij zorgen dat het op de kaart komt.

U kunt uw bijdrage mailen aan voorzitter@stad-en-lande.nl

Nieuwsgierig ................Kijk even op www.mijnstadenlande.nl

terug naar boven